Pizza casei

de laura_n in Pizza, 1 Apr 2017 | 5765 vizualizari

 

Prietenii de la Delaco ne-au imprietenit cu un set complet de facut pizza, iar piticii au fost mai mult decat incantati!
Pizza casei, in familia noastra, este pizza cu multa mozzarella si fara ciuperci, dar musai pregatita de catre pitici.
Aici, aveti varianta compusa mami + pitici :)))

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 gr făină de grâu
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță sare
  • 1 lgta zahăr brut
  • 250-300 ml apă călduță
  • topping:
  • 250 gr mozzarella Delaco
  • 200 gr mușchi uscat de porc
  • 2-3 ardei kapia mici colorați
  • 100 gr măsline
  • câteva roșii cherry
  • salam cu ardei, feliat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Mai întâi, se pregătește maiaua. Într-un castronel, se făramiteaza drojdia, se adaugă un praf de sare și o lingurită de zahăr brut. Se adaugă putină apă căldută și se lăsă să se activeze.

Într-un vas, se cerne făina amestecată cu 1 lingurită de sare. Se face un locaș, se adaugă maiaua, restul de apă căldută și puțin ulei de măsline. Se amestecă ușor cu o spatulă, apoi se frămantă cu mâna, adăugand treptat și uleiul de măsline rămas. Aluatul trebuie să fie foarte elastic, nu foarte ferm, mai degrabă ușor modelabil. Se acoperă vasul cu un ștergar curat și se lasă la crescut.

În acest timp, se pregătesc ingredientele pentru topping. Roșiile cherry și ardeii se spală, apoi se taie rondele, fâșii, după preferințe. Mușchiul se taie cubulețe. Mozzarella se taie cubulețe, păstrand un cub de 50 gr pentru a rade la final ca să se gratineze frumos pizza.

Se pornește cuptorul, la foc mare, spre 200 grade C.

Aluatul crescut se portionează în două. Se întinde câte o foaie rotundă, groasă de 0,5 cm și se transferă în tăvi de copt pizza. Eu am copt o singură pizza, iar din cealalta jumătate, am făcut turte umplute cu cașcaval, coapte în tigaie.

Se presară peste aluat din ingredientele de topping, mușchi, cașcaval, legume, iar la final, se asază ordonat sau aleatoriu, feliile de salam cu ardei. Se rade restul de cașcaval pus deoparte.

Pizza se pune la copt, în cuptorul preincălzit, la 200 grade C, timp de 25-30 minute, ca să iasă rumenită și coaptă.

Se scoate apoi din cuptor, se portionează, se savurează cu mare poftă, alături de cei dragi!

Să vă fie și vouă de folos!

TIPS-URI

1

Intindeti aluatul in strat cat mai subtire.

2

Coaceti pizza la temperatura mare. O sa vedeti ca este bun acest pont.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sardine si hering afumat